President

IMG_2703ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016

 

Αναπληρωτή Κυβερνήτα Ευαγόρα Φυλακτού, Εψηφισμένη Κυβερνήτα 2017-2018 Χριστίνα Κοβότσου Πατρόκλου, Βοηθό Κυβερνήτα Ρουμπίνα Δημητρίου,

Ευχαριστώ θερμά όλα τα Μέλη που μου εμπιστεύθηκαν την Προεδρία του Ομίλου μας για την
Ροταριανή Χρονιά 2015 – 2016.

Ξεκινώ και εγώ την πρώτη επίσημη ομιλία μου, με την κλασσική φράση, ο Ροταριανός Τροχός συμπλήρωσε αυτή την στιγμή μία πλήρη περιστροφή.

Παρεμπιπτόντως, αυτός ο Τροχός σχεδιάστηκε πριν 110 χρόνια και συμβολίζει τον Πολιτισμό και την συνεχή κίνηση και εξέλιξη της κοινωνίας.
Αλλά για τον όμιλο μας θα είναι η τριακοστή στροφή καθότι φέτος συμπληρώνουμε 30 χρόνια από την ίδρυση μας.

Ο Πρώην Πρόεδρος Αντρέας Τσουλόφτας κατόρθωσε με τις επιτροπές του και τα μέλη του ομίλου να γυρίσουν το τροχό αυτό για ένα χρόνο με εξαιρετική ακρίβεια χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ολίσθηση από τα οροθέσια και κανονισμούς του Ρόταρυ.

Ο Π.Π. Αντρέας Τσουλόφτας, όπως είδατε και στην παρουσίαση των έργων του έχει πετύχει πολλά.
Κατάφερε να κρατήσει τον όμιλο σε σύμπνοια, αδελφοσύνη και υψηλό επίπεδο.
Ελπίζω και εμείς τώρα με την σειρά μας να πετύχουμε τους στόχους και να κρατήσουμε τον όμιλο στις δύσκολες στιγμές που διανύομε, στο ίδιο επίπεδο.
Λέγοντας δύσκολες στιγμές αναφέρομαι στην οικονομική κρίση και στα προβλήματα που περνά όλος ο κόσμος και συγκεκριμένα τα χτυπήματα που δέχονται καθημερινά οι όμιλοι σε όλων των κόσμο εξαιτίας καθαρά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Θα προσπαθήσουμε και φέτος με την βοήθεια όλων των μελών του Ομίλου μας και τους Προέδρους των Επιτροπών να παραμείνουμε μέσα στους αξιόλογους Ροταριανούς Ομίλους της Κύπρου με σκληρή δουλειά και θέληση.

Αυτή τη Χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο μας θα επικεντρωθεί στους εξής στόχους:

1. Στην Ροταριανή ενημέρωση και παρακολούθηση των προγραμμάτων του διεθνές Ρόταρυ και συμπλήρωση των προϋποθέσεων και όρων για διεκδίκηση βοήθειας μέσω των προγραμμάτων του.

2. Την προαγωγή της Συναδέλφωσης μεταξύ των μελών με στόχο την αλληλοεκτίμηση και ψυχική ζωντάνια.

3. Την προώθηση των Ροταριανών ιδεωδών με διάφορες εκδηλώσεις και με την συμμετοχή των Ομίλων Rotaract και Innerwheel.

4. Να διατηρήσουμε τα υψηλά επαγγελματικά ιδεώδη σαν πρωτογενή αρχή στην ένταξη μας στο Ρόταρυ.
5. Η προώθηση του αλληλοσεβασμού μεταξύ των ανθρώπων και της ευρύτερης κοινότητας μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Επίσης Υπολογίζω κατά την Προεδρία μου στους Rotaractors και στις Κυρίες του Innerwheel μέσω της Προέδρου τους Κας Ηρώς Σολέα καθότι είναι στην ίδια οικογένεια με εμάς και πρέπει και οφείλουμε να αλληλοϋποστηριχτούμε για να μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι από τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω όλους που στάθηκαν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια της Ροταριανής μου ζωής και ιδιαίτερα των Π.Π Ξενοφών Λάμπρου ο οποίος με ένταξε στους κόλπους του Ρόταρυ και με στήριξε στα πρώτα μου βήματα.
Μετά όπως γνωρίζετε των υπηρέτησα σαν Γραμματέας στην Προεδρία του.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο τροχός είναι βαρύς αλλά τονίζω ότι με την βοήθεια όλων μας θα έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Έτσι λοιπόν, όλοι μαζί, ας χρησιμοποιήσουμε το σύνθημα του Προέδρου του Διεθνή Ρόταρυ Rave Ravindran “Be a gift to the world”.

Σας έχω κουράσει αρκετά γι’ αυτό τώρα πρέπει να προχωρήσω με την ανακοίνωση και παρουσίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 2015-2016 και τους καλώ για ακόμη μια φορά να είναι δυνατοί για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στους στόχους που έχουμε βάλει. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν θεωρούνται μόνο αυτοί σαν συνδετικοί κρίκοι, αλλά ο κάθε ένας που είναι μέλος αυτού του Ομίλου.

Αντιπρόεδρος: Π.Π. Ξενοφών Λάμπρου

Γραμματέας: Ροτ. Μάριος Κουβάς

Βοηθός Γραμματέας: Ροτ. Γιώργος Δρουσιώτης

Ταμίας: Ροτ. Ανδρέας Ιωάννου

Βοηθός Ταμίας: Ροτ. Σπύρος Μπονάτσος

Πρόεδρος Επιτροπής Μελών: Ροτ. Πέτρος Κωνσταντινίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Ροταριανού Ιδρύματος: Ροτ. Γιάννης Θεοδούλου

Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων: Ροτ. Χριστόδουλος Παπανικολάου

Πρόεδρος Επιτροπής Έργων: Ροτ. Λουκάς Χ’ Λουκά

Πρόεδρος Επιτροπής Εξυπηρέτησης Ομίλου: Ροτ. Σάββας Χριστοφίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Νέας Γενιάς: Ροτ. Κώστας Αλεξάνδρου

Τελετάρχης η Ροτ. Φωτεινή Τσιρίδου και Βοηθός της η Ροτ. Μαρκέλλα Μενοίκου.

Θέλω να αναφέρω εδώ ότι για πρώτη φορά και μετά από την πρόσφατη ένταξη των Αγαπητών Κυριών στον όμιλο μας γίνεται η ανάθεση τους ως Αξιωματούχοι και τους εύχομαι και εις ανώτερα.

Οι Σύμβουλοι μου οι οποίοι θα με κρατούν μακριά από δύσβατες περιοχές και στο σωστό δρόμο ώστε να επιτελέσω το έργο μου μαζί με το Συμβούλιο μου είναι ο Π.Β.Κ Άλκης Σωκράτους και ο Π.Β.Κ Σώτος Σταυρινίδης.

Η Ομάδα συμπληρώνετε με τον Εισερχόμενο Πρόεδρο Ροδοσθένη Μυριανθέα ο οποίος επιλέγηκε με διαφορά στήθους από άλλους υποψήφιους και λόγω της λάμψης που εκπέμπει.

Και τέλος ο Πρώην Πρόεδρος, πλέον, Αντρέας Τσουλόφτας.

Παρακαλώ τώρα τον Πρώην Πρόεδρο Αντρέα Τσουλόφτα να προσέλθει.

Φίλε Π.Π. Αντρέα το Εισερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία Συνεδρίαση του απεφάσισε όπως δια του Προέδρου του, εκφράσει τα θερμά του Συγχαρητήρια και την Εκτίμηση και Αναγνώριση όλων των Μελών του Ομίλου προς το πρόσωπο σου, για την τόσο δημιουργική Χρονιά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα (παράδοση πλακέτας) και να παραδώσει σχετική πλακέτα σαν ενθύμιο αυτής της προσφοράς.

————————————–

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρώτη εκδήλωση για την Νέα Ροταριανή χρονιά όπου είναι η έκθεση ζωγραφικής της Κυρίας Κρύστας Λουκαίδου Ευσταθίου με θέμα Μητέρα Γη. Το γεγονός θα λάβει χώρα στον Εκθεσιακό Χώρο Αφροδίτη Αμαθουσία εντός του αναπαλαιωμένου πετρόκτιστου κτιρίου στην Παραλιακή Λεωφόρο ΑγίουΤύχωνα, από τις 3 μέχρι τις 11 Ιουλίου 2015. Τα εγκαίνια θα τελέσει Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 ώρα 7:30 μ.μ. ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριος Νίκος Αναστασιάδης.
Η καλλιτέχνης θα παραχωρήσει δωρεάν ένα έργο της στον Όμιλο μας, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο της χρονιάς.

Τώρα δίνω τον λόγο στον Γραμματέα μου για να ανακοινώσει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των τριών προσεχών μηνών.
Μη υπαρχούσης άλλης εργασίας κηρύσσω περαιωμένη την αποψινή συνεδρίαση.